- peklosól azotynowa sól konserwująca
- peklosól to mieszanina soli spożywczej z azotynem sodu NaNO2 ( E250)
- może być produkowana na bazie soli warzonej lub kamiennej
- zawartość azotynu sodu zależy od indywidualnych potrzeb klientów
- peklosól służy do peklowania mięsa i jego konserwowania
- skutecznie hamuje rozwój bakterii
- utrwala różową barwę peklowanego mięsa
- nadaje bogaty smak i aromatyczny zapach peklowanym wyrobom
- UWAGA! nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi
- chlorek sodu NaCl min.98%
- azotyn sodu E250 NaNO2 -0,5-06 % standard
- substancja przeciwzbrylająca E536- K4Fe(CN)6 max.10mg/kg
- zawartość azotynu 0,4-0,5%
- zawartość azotynu 0,5-0,6%
- zawartość azotynu 0,7-0,8%
- zawartość azotynu 0,8-0,9%
- worek foliowy a 2 kg, 25kg
- produkt bezglutenowy
- nie zawiera alergenów
- wolna od GMO
- produkt należy przechowywać w suchych pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75% w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
- 6 miesięcy od daty produkcji
Posiadamy w sprzedaży peklosól azotynową sól konserwującą różnych producentów krajowych i zagranicznych.
Zapytaj o szczegóły sprzedawcę, zaproponujemy odpowiedni produkt, który zaspokoi nawet najbardziej wyszukane potrzeby.